Mike wint Quadcross of Nations in Markelo met team Nederland | Mike van Grinsven ?>

Mike wint Quadcross of Nations in Markelo met team Nederland

14 October, 2014 om 19:54

In het weekend van 11 & 12 oktober werd de Quadcross of Nations verreden in het Nederlandse Markelo. Aan deze wedstrijd nemen de drie beste rijders uit verschillende landen het tegen elkaar op. Voor team Nederland mochten Mike van Grinsven, Joe Maessen en Ingo ten Vregelaar het opnemen tegen de andere. Op zaterdag werden de kwalificatie wedstrijden verreden en Mike werd keurig 3de in zijn groep. Ook Joe werd 3de terwijl Ingo het super deed en in zijn groep won, Deze resultaten leverde een 3de kwalificatie plek op voor Nederland.

Op zondag werden de manches verreden, in de eerste manche reden groep A en B samen. Mike mocht op de eerste rij starten en Joe op de tweede rij. Mike was goed weg en kon op een 2de plaats aan de wedstrijd beginnen, in de beginfase van de wedstrijd ging het rijden niet zo heel soepel. Mike viel terug naar een 4de plaats maar her pakte zich en kwam weer terug naar een 3de plaats. Niet veel later klom hij ook weer op naar een 2de plaats en kon hij het gat van ruim 5 seconden dicht rijden op de eerste. Helaas lukte het Mike niet om de koppositie over te nemen en finishte op een 2de plaats. Bij Joe ging het wat minder, in de eerste bocht stond hij stil en in het begin van de manche had hij nog een valpartij waardoor hij als 10de finishte.

In de tweede manche was het de beurt aan Joe en Ingo (groep B en C) Joe mocht nu als eerste starten en was als 3de weg. Ingo zat er ook goed bij maar kwam in de tweede bocht in een opstopping terecht. Ingo reed een sterke manche en kwam helemaal terug naar een 4de plaats. Joe had opnieuw pech toen die een lekke voorband kreeg en terug viel van een 2de naar een 5de plaats.

In de laatste manche was het weer de beurt aan Mike en Ingo (groep A en C). Opnieuw mocht Mike op de eerste rij starten en nam meteen de leiding, even had hij een mooie strijd met de Fransman Jeremie Warnia. Maar moest hem toch laten gaan omdat Mike geen enkel risico wou nemen. Ook Ingo kon goed meekomen met de start en kwam de eerste ronde op een 7de plek door en finishte uiteindelijk op een 4de plaats.

Deze resultaten bij elkaar samen zorgde ervoor dat het Nederlandse team de overwinning pakte voor Frankrijk en Engeland.

1. Nederland (Mike van Grinsven, Joe Maessen & Ingo ten Vregelaar)
2. Frankrijk (Jeremie Warnia, Romain Couprie & Antoine Cheurlin)
3. Engeland (Stefan Murphy, Carl Bunce & Paul Winrow)

Volledige uitslag klik hier!