Dubbel zege tijdens eerste ONK in Lochem | Mike van Grinsven ?>

Dubbel zege tijdens eerste ONK in Lochem

11 March, 2014 om 21:02

Afgelopen Zondag ging het seizoen weer van start in Lochem. Met 43 rijders op de lijst was het druk tijdens de tijdtraining. Hierdoor werd het moeilijk om een snelle tijd neer te zetten. Mike probeerde een paar keer aan te zetten maar werd steeds verhinderd door andere rijders, toch lukte hem het nog om een 3de tijd op de klokken te zetten.

Na de training had de KNMV toch besloten om de manches in 2 groepen te rijden, dus nu met 30 rijders aan de start.
In de eerste manche was Mike goed weg met de start. Hij werd even ingesloten maar kwam toch op een 4de plaats uit de bocht. De eerste rondes nam de kopgroep meteen afstand van de rest, Joe Maessen op kop met daarachter Davy de Cuyper, Stefan Schreiber en Mike. Na drie rondes ging Mike de aanval inzetten, hij had snelle lijnen gevonden en wist snel naar een 3de plek te komen. Een ronde later wist hij ook al de 2de plaats over te nemen. Joe Maessen had al een klein gat geslagen maar Mike wist deze snel dicht te rijden en het duurde ook niet lang voor Mike de leiding in handen nam. Mike had het ritme goed te pakken en wist ronde per ronde weg te rijden. In de laatste rondes moest hij het tempo laten zakken door pijn in zijn rug. Joe kwam nog dichtbij maar Mike gaf de leiding niet meer uit handen en wist de eerste manche te winnen.

In de tweede manche was de start beter voor Mike, hij was snel weg en ging meteen als leider de wedstrijd in. In het begin van de wedstrijd zat Joe Maessen er vlak achter, maar Mike was toch iets sneller en kon elke ronde meer afstand nemen van de rest. Ondanks de pijn in zijn rug liet hij het tempo niet zakken en won ook de tweede manche met 12 seconden voorsprong.

1. Mike van Grinsven
2. Joe Maessen
3. Davy de Cuyper

Volledige uitslag klik hier!