3de plaats voor Mike tijdens EK in Kegums, Letland | Mike van Grinsven ?>

3de plaats voor Mike tijdens EK in Kegums, Letland

14 August, 2014 om 21:27

Afgelopen weekend werd de derde ronde om het Europees Kampioenschap verreden op het GP circuit van Kegums. De tijdtraining verliep niet zoals gehoopt voor Mike, telkens toen hij een snelle tijd wou neerzetten reed er een andere rijder op de ideale lijn waardoor hij niet een super tijd neer kon zetten. Toch viel het niet zo erg tegen want Mike zetten nog een keurige 3de tijd neer.

In de eerste manche zat Mike er goed bij met de start maar ging in de eerste bocht iets te ver naar buiten waardoor hij veel plaatsen verloor. De eerste ronde kwam Mike op een 6de plaats door, het duurde enkele ronde voordat hij wat rijders voor hem kon passeren. Eenmaal toen het lukte reed Mike in een paar rondes tijd van een 6de naar een 3de plaats. De twee kopmannen hadden nu al een groot gat geslagen wat onmogelijk was om nog dicht te rijden dus besloot Mike deze manche gecontroleerd uit te rijden op een 3de plaats.

In de tweede manche was de start beter en begon Mike als 3de aan de wedstrijd. Deze keer kon hij niet voluit gaan omdat er problemen waren met zijn achterbrug. Om kosten te besparen nam hij ook geen enkel risico om de 2 mannen voor hem bij te houden maar zorgde er wel voor dat hij de wedstrijd nog op een mooie 3de plaats kon finishen.

1. Edgars Mengelis
2. Olli Koskela
3. Mike van Grinsven

Volledige uitslag klik hier!