3de plaats EK in Morso & Europees kampioen 2014! | Mike van Grinsven ?>

3de plaats EK in Morso & Europees kampioen 2014!

02 September, 2014 om 20:19

Afgelopen weekend wist Mike zijn eerste Europese titel binnen te slepen. De finale van het Europees kampioenschap werd verreden in het Deense Morso. Op zaterdag werden de tweede training en tijd training afgelast door de hevige regen. Zaterdag avond begon de organisatie met het prepareren van de baan zodat er zondag toch gereden kon worden. Op zondag werd ‘s morgens de tijdtraining gehouden waar Mike een 3de snelste tijd neerzetten. Na dat Edgars Mengelis straftijd kreeg schoof Mike op naar een 2de tijd.

In de eerste manche was de start goed, Mike kwam als 3de uit de eerste bocht. Na twee rondes zakte hij terug naar een 4de plaats maar wist de ronde erna weer terug te komen na een 3de plaats. De hele manche nam Mike geen risico omdat een 6de plaats al genoeg was voor het kampioenschap. Toch in de slotfase van de wedstrijd maakte hij een klein foutje waardoor hij naar een 4de plaats zakte en ook op deze plaats finishte. Met deze 4de plaats in de eerste manche had Mike genoeg punten behaald om de Europees titel te pakken!

In de tweede manche kende Mike een slechtere start. De eerste ronde kwam hij op een 6de plaats door, een ronde later wist hij op een 5de plaats door te komen. Het duurde niet lang want iets later in de wedstrijd wist Mike twee plaatsen goed te maken en schoof hij op naar een 3de plaats. De 3de plaats wist hij veilig te stellen en sloot het kampioenschap mooi af op een 3de plaats.

1. Edgars Mengelis
2. Olli Koskela
3. Mike van Grinsven

Volledige uitslag klik hier!