2de plaats Internationaal Quad event in Dongying, China | Mike van Grinsven ?>

2de plaats Internationaal Quad event in Dongying, China

19 September, 2014 om 19:49

Op 13 & 14 september werd er weer een Internationale Quad event gehouden in het Chinese Dongying. Tijdens het evenement reden er 8 andere rijders mee uit Australië, Nieuw-Zeeland, Italë en natuurlijk Nederland. Op vrijdag werden de Quads die beschikbaar werden gesteld (Yamaha Raptor 700) verloot onder de rijders.

Op zaterdag werden de trainingen en eerste manche verreden. In de tijdtraining was Mike het snelste voor de twee Italianen Nicola Montalbini en Andrea Cesari. Even later die dag werd al de eerste manche verreden waarbij Mike als 5de weg was met de start, de eerste ronde schoof hij naar een 4de plaats. Het was lastig in te halen omdat iedereen met dezelfde machine reed. Toch wist Mike iets andere lijnen te rijden waardoor hij snel naar een 2de plaats kon komen. Met nog ongeveer drie rondes te gaan wist Mike zelfs de koppositie over te nemen en de eerste manche te winnen!

De tweede manche werd op zondag morgen verreden, de start was nu iets minder maar Mike deed er alles aan om naar voren te rijden. Na enkele rondes lag Mike 3de, de twee kopmannen hadden al een klein gat geslagen maar Mike wist deze dicht te rijden en het werd nog een spannende manche. De eerste drie rijders zaten binnen 1 seconden en probeerde er alles aan te doen om te winnen. Helaas voor Mike lukte het hem dit niet en finishte op een 3de plaats.

De dag uitslag werd gewonnen door de Australiaan Mitch van Vliet (3-1) voor Mike van Grinsven (1-3) met op een derde plaats Andrea Cesari uit Italië (2-2)

1. Mitch van Vliet
2. Mike van Grinsven
3. Andrea Cesari